jueves, 7 de junio de 2012

Resum de l'assemblea de docents de Dibuix
A dia 31 de maig de 2012, aproximadament uns 30 docents de l'àrea de Dibuix i de Música de diferents centres educatius de l'illa ens reunim per tractar principalment el tema de les retallades a les assignatures de EPV, Música i Tecnologia. El punts tractats durant l'assemblea són els següents:
· S'informa als presents que es va decidir convocar aquesta assemblea arran de la informació proporcionada pels sindicats, resultant de la reunió amb la directora de planificació de centres Mª de las Mercedes Celeste Palmero, i de l’assemblea realitzada pels nostres companys de Música.
· El sindicats informen que una de les mesures plantejades en la reunió amb la Conselleria era que la matèria d'Educació Plàstica i Visual sigui optativa a 3r d'ESO; a més de la supressió de les optatives ofertes a Segon, "Taller d'Artesania" i a Tercer, "Imatge i Expressió".
· Els representants de l'assemblea dels professors de la matèria de Música ens informa de les mesures que prendran, com concertar una reunió a la directora de planificació de centres Mª de las Mercedes Celeste Palmero. Si aquesta reunió no s'efectua, s'ha decidit enviar de forma reiterativa faxos per concertar una reunió. Els professors de la matèria d'Educació Plàstica i Visual com de l'Escola de Disseny, presents a la reunió, decideixen participar i sumar-se a aquesta acció.
· Es tracta el tema de l'assignatura d' Educació Plàstica i Visual que a 1r i 3r d' ESO és obligatòria i a 4t d' ESO és optativa, segons queda establert al BOE de dia 21 de juliol de 2007 on s'estableixen els mínims a nivell estatal i al BOIB de dia 2 de juliol de 2008.
Es comenta la retallada que va patir aquesta assignatura a 1r i 2n d’ ESO fa uns anys, així com l’optativa Comunicació Audiovisual principalment.
S’informa que ahir dia 30 de maig sortí al “Diario de Mallorca” l’article que rectifica i posposa un any la reducció de l’horari d’ ESO que afecta a les optatives.
Per aquest fet es prenen els següents ACORDS:
-Sol·licitar entrevista amb Mercedes Celeste Palmero amb els companys de música per tractar el tema de les retallades de les nostres assignatures. Per aquest fet s’ha de redactar un escrit amb arguments com que la via de transmissió sigui més transparent, que al currículum no sobra res,etc.
-Realitzar intervencions el dia 15 de juny 2012 "No apagueu el llum de l'art". Es proposa que cadascun faci un vídeo amb mòbil o amb diferents dispositius per després enviar-ho a la pagina de facebook “docentsdibuix Balears” o al correu per fer un muntatge. O Altres idees com realitzar una projecció a gran escala en un punt concret del recorregut, performances,etc.
-Crear un escrit per promoure les arts i moure-ho a diferents llocs: institucions, premsa, centres educatius, museus, galeries, artistes, etc. Així s’acorda crear un document que sigui editable i entre tots crear-ne un definitiu.
-Creació d’una Associació de professors de les Arts per promoure les nostres assignatures i així crear un logotip, unes ferratines entre d’altres; per la qual cosa s’hauria d’ aconseguir el recolzament de diferents institucions, com museus, galeries, artistes, centres educatius,etc.
-Recollir signatures de gent coneguda en el mon de l'art per recolzar-nos.
-Fer una major difusió de la pàgina de facebook.
- Realització d’alguna intervenció a setembre per a ”La nit de l'art”(Propostes encara per definir).
-Realització d’un blog.
-Convocar noves reunions.
Totes aquestes propostes queden pendents d’anar realitzant-se poc a poc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario